Järki Särki kalastaa Päijänteellä

Järki Särki valmistaa särjestä maukkaita kalasäilykkeitä Korpilahdella, Komppa-Seppälän luomutilalla. Järki Särki kalastaa pääasiassa kirkasvetisen Päijänteen kalaa – siksi säilykkeissä käytettävä särkikala onkin huippulaadukasta. Komppa-Seppälän luomutilalla tuotetaan myös Voi hyvin -hunajaa.

”Biosfääritunnuksen avulla paikalliset asukkaat ja yrittäjät saadaan toimimaan yhdessä Päijänteen hyväksi. Uskomme, että biosfäärihanke
on kaikin puolin hyvä juttu.”

Marja Komppa ja Ari Seppälä
Järki Särki Oy

 

Puhdas luonto on yrityksenkin etu

Nokka-Yhtiöt on muuramelainen konepaja, joka on suunnitellut ja valmistanut maatalous- ja metsäkoneita yli 45 vuotta. Nokkalan perheen omistama yritys työllistää keskimäärin 110 henkilöä. Puhdas luonto on Nokalle arvokas asia.

”Biosfääritunnus on kansainvälisestikin tunnettu ja arvostettu brändi. Siksi tunnus tuo alueen yrityksille myös imagollista etua.”
Jorma Nokkala
Nokka-Yhtiöt Oy

Uusia mahdollisuuksia myös yrittäjille:

Arvoa ja elinvoimaa alueelle

Elinvoimainen ja kestävä maatalous kiinnostavat maailmallakin
Biosfäärialueen myötä puhtaat maatalouden tuotteet tulevat maailmalla tunnetuksi ja matkailun tuomat liitännäiselinkeinot lisäävät ja monipuolistavat maatilojen toimeentuloedellytyksiä. Alueelle syntyy varmasti myös uusia yrityksiä.

Kestävällä tavalla tuotettu puu on kilpailuetu
Kestävä biotalous hyötyy biosfääritunnuksesta, sillä tunnus on tunnettu tuotemerkki esimerkiksi Keski-Euroopassa. Esimerkiksi biosfäärialueella kestävällä tavalla tuotetulla puulla ja paperilla on tulevaisuudessa selvä imagoarvo.

Luonto- ja kulttuurimatkailu lisääntyy
Opastetut luontomatkat lisääntyvät Päijänteen alueella biosfääritunnuksen myötä. Lisäksi ranta-alueiden vapaa-ajan asuntojen ostaminen ja vuokraaminen lisääntyvät. Samalla Päijänteen alueiden palveluiden kysyntä tulee kasvamaan.

Vapaa-ajan- ja ammattikalastuksen olosuhteet paranevat
Biosfäärialue tarkoittaa myös kalastustoiminnalle uusia mahdollisuuksia, sillä yhä puhdistuva Päijänne tulee kiinnostamaan entistä enemmän niin kotimaisia kuin ulkomaisia vapaa-ajan kalastajia. Euroopan virkistyskalastuksen tuleva ykkösjärvi hyödyttää myös elintarviketeollisuutta.

Tulevaisuuden kuluttajat arvostavat luontoarvoja
Myös teollisuuden ja kaupan toimialat hyötyvät biosfääritunnuksesta. Suomalaisen luonnon puhtaus ja tuotteiden kotimainen alkuperä ovat arvoja, jotka kannattaa liittää oman yrityksen tarinaan ja tuotteisiin mukaan.